az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segítő rendőr, forrás: police.hu

Orosz-ukrán háború: folyamatosan érkeznek a menekültek

Orosz-ukrán háború: folyamatosan érkeznek a menekültek

Az ukrán-magyar határon 7192-en léptek be csütörtökön Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 10 291-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 414 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

Vonattal 229-en – köztük 81 gyermek – érkezett Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel együtt segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is folyamatosan tartják a kapcsolatot a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek