túsz (illusztráció), forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: tegnap is volt kinek segíteni

Orosz-ukrán háború: tegnap is volt kinek segíteni

Az ukrán-magyar határon 7069 fő lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 8382-en nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 231 ember – köztük 92 gyerek – érkezett Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel együtt segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket, emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Kapcsolódó cikkek