az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segítő rendőr, forrás: police.hu

Orosz-ukrán háború: újabb menekültek érkeztek hazánkba tegnap

Orosz-ukrán háború: újabb menekültek érkeztek hazánkba tegnap

Az ukrán-magyar határon 6175-en léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 5803-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 165 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal szerdán 98 ember, köztük 40 gyermek érkezett Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel együtt segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatalal, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is folyamatosan tartják a kapcsolatot a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek