forrás: pixabay.com

MSZP: a déli körvasút helyett hosszabbítsák meg a 4-es metrót

MSZP: a déli körvasút helyett hosszabbítsák meg a 4-es metrót

Az MSZP azt javasolja a kormánynak, hogy "a túlárazott déli körvasút" helyett hosszabbítsa meg a Bosnyák térig vagy Rákospalotáig a 4-es metrót. Ezt mondta Horváth Csaba zuglói polgármester, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt újságíróknak.

A politikus ismertetése szerint az eredetileg csaknem 340 milliárd forintos déli körvasút “tízszeresen túlárazott”, és most további ötmilliárd forinttal drágul. Közölte: a hatkilométeres szakasz 340 milliárd forintba kerül, vagyis méterenként több mint 56 millió forintba. Felvetette, ésszerűbb lenne ebből a pénzből meghosszabbítani a 4-es metrót a XIV. kerületi Bosnyák térig vagy még tovább, Rákospalotáig is kimehetne a metró.

“Ez megoldana számos agglomerációs problémát, sok tízezer autóst késztetne arra, hogy átüljön autóról metróra”

– mondta, hozzátéve, egy friss zuglói közvéleménykutatás szerint a zuglói autósok 44 százaléka használná naponta a 4-es metrót, ha az a Bosnyák térig járna, majd közölte, ezért javasolják a kormánynak a projekt újragondolását. Megjegyezte: “fontos a kormányközeli oligarchák kiszolgálása pénzügyi forrásokkal”, de még ennél is fontosabb az itt élők boldogulása és közlekedése, a tiszta levegőjű, élhető város.

Kapcsolódó cikkek