MSZP: itt a lehetőség, hogy Lázár János betartsa a szavát

MSZP: itt a lehetőség, hogy Lázár János betartsa a szavát

Így kommentálta vasárnapi online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és országgyűlési képviselője az építési és közlekedési miniszternek a makói Continental gumigyárban történt elbocsátásokra reagáló kijelentését.

Botrányos a kormány foglalkoztatáspolitikája, amely a multinacionális vállalatok esetleges kivonulására hivatkozva támogatta magyar adófizetői forintokból ezeket a cégeket; ehhez képest a dolgozó emberek mentek el Magyarországról azért, mert a kormány a multivállalatok érdekében, a magyar dolgozók kárára hoz intézkedéseket – mondta Komjáthi Imre.

Felhívta a figyelmet arra, hogy pártja a parlamenten belül és kívül is harcol a munkavállalók jogaiért, ezért ismét határozati javaslatot nyújtanak be, mivel szerintük a munkáltatók nem veszik komolyan a magyarországi jogszabályokat.

A javaslat értelmében azok a vállalatok, amelyek nem törődnek a munkavállalói jogokkal, két évre eltilthatók lennének minden állami és uniós támogatástól. Azt mondta, a Continental makói üzemében a napokban történt jogsértésekre úgy reagált Lázár János, hogy ilyen gyalázatos dolgok például Németországban nem történhetnének meg, mert az állam ezt nem hagyná. A miniszter azt is mondta, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a cég ne kapjon állami támogatást, amit kapott, azt pedig fizesse vissza – emlékeztetett Komjáthi Imre, aki hozzátette, erről szól az MSZP határozati javaslata is, itt az ideje, hogy a kormány lépéseket tegyen a magyar munkavállalók jogaiért.

“Az állam nem nézheti tétlenül, hogy egy munkáltató lábbal tiporja a munkavállalói jogokat”

– jelentette ki a képviselő.

Az építési és közlekedési miniszter egy interjúban elfogadhatatlannak nevezte, ahogy a makói Continental vállalat vezetése bánik a munkavállalókkal, és úgy vélekedett, hogy az alkalmazott módszerek helyett az is jobb, ha bezár a gumigyár.

Kapcsolódó cikkek