forrás: pixabay.com

Lakáspolitikai koncepció kialakítását sürgetik a szocialisták

Lakáspolitikai koncepció kialakítását sürgetik a szocialisták

Drámainak nevezte a lakásépítések számának visszaesését hétfőn sajtótájékoztatón az MSZP alelnöke, aki szerint a kormány tehetne ez ellen, ha megalkotná a lakáspolitikai koncepciót, és ha lehetne tudni, hogy a kormányon belül kihez tartozik ez a terület.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített eseményen ismertette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait, miszerint országos átlagban 21 százalékkal esett vissza a lakásépítések aránya az előző évhez képest. Hozzátette: “a jövő sem rózsás”, mert a kiadott építési engedélyek száma még drámaibb visszaesést jelez.

“Országos átlagban a kiadott építési engedélyek aránya 43 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbi adathoz képest, Baranya vármegyében ez az arány 67 százalékos”

– mondta.

Az ellenzéki politikus értékelése szerint mindenki felmérte a saját helyzetét és úgy döntött, nem építkezik.

Korózs Lajos azt mondta, jó lenne, ha a kormányban döntés születne arról, kihez tartozik a lakásügy. Szükség lenne egy lakáspolitikai koncepcióra is – folytatta, bérlakáspolitikai koncepció kialakítását is sürgetve. A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon százezerszámra vannak üresen lakások, de a kormányzati politika miatt a tulajdonosok nem akarják azokat bérbe adni. Az alelnök javasolta az energiaszegénység csökkentését panelprogrammal, az úgynevezett Kádár-kockák felújításával, hőszigetelési programokkal. A képviselő kezdeményezte a lakástámogatás átalakítását, hogy az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők is lakáshoz tudjanak jutni.

Kapcsolódó cikkek