forrás: pixabay.com

Komjáthi Imre: A gyermekvédelem össztársadalmi ügy kell, hogy legyen

Komjáthi Imre: A gyermekvédelem össztársadalmi ügy kell, hogy legyen

A szocialisták szerint a Népjóléti Bizottság keddi ülésén világossá vált, hogy a kormánypártok nem gondolják, hogy nemzeti minimumra van szükség a gyermekvédelemben.

“Az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának négy órán keresztül tartó ülésének végére a civil és szakmai szervezetek által, a gyermekek védelme érdekében megalkotott határozati javaslatot a Fidesz-KDNP leszavazta. Az Országos Közös Akarat civil ernyőszervezet három képviselője is jelen volt a bizottsági ülésen, a kormánypártok azonban szavazataikkal ellehetetlenítették a civilek felszólalását. Az MSZP szerint ez nem csupán felháborító, hanem ékes bizonyítéka, hogy a kormánypártok nem gondolják, hogy nemzeti minimumra lenne szükség a gyermekvédelemben.

A Magyar Szocialista Párt nem adja fel a harcot, tovább küzd a gyermekvédelem ügyéért, hiszen ez egy politikán felülálló kérdés, egy össztársadalmi ügy.

Ahogy a mondás tartja, “ha nincs hangod, használd az enyémet”, az MSZP továbbra is a hangja lesz a Parlamentben és a rendelkezésére áll az Országos Közös Akaratnak és minden olyan társadalmi, civil és szakértői szervezetnek, akik közösen akarnak tenni a gyermekvédelem fejlesztéséért” – írta Komjáthi Imre, országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke.

Kapcsolódó cikkek