forrás: pixabay.com

MSZP: folytatjuk a küzdelmet a balatoni strandok ingyenessé tételéért

MSZP: folytatjuk a küzdelmet a balatoni strandok ingyenessé tételéért

Az MSZP folytatja a küzdelmet a balatoni strandok ingyenessé tételéért. Erről beszélt Molnár Zsolt, az ellenzéki párt pártigazgatója a Veszprém vármegyei Berhidán tartott, online is közvetített sajtótájékoztatóján hétfőn.

Molnár Zsolt felidézte, korábban levélben kérdezte meg a Balaton-parti települések polgármestereitől, hogy miért nem ingyenesek a strandok. A településvezetők fele válaszolt, a fenntartási költségekkel, a fűnyírás, a bérek, a rendezett helyszín biztosításának költségeivel indokolva a belépőjegyek szedését.

A politikus szerint a Balatonhoz közeli Berhida a példa arra, hogy egy önkormányzat fenn tud tartani egy rendezett, ingyen látogatható tóparti parkot.

Azt is mondta, várja, hogy ki lesz az első “bátor polgármester”, aki a képviselőtestület elé terjeszti a strand ingyenessé tételének javaslatát.

“Hiszek abban, hogy a Balaton visszaadható a magyar népnek, és lesznek olyan polgármesterek, akik fölvállalják ezt a döntést”

– fogalmazott, majd hozzátette, természetesen pártja javaslata szerint az önkormányzatokat kompenzáció illetné meg az ingyenes strandokért.

Kapcsolódó cikkek