forrás: pixabay.com

MSZP: a kormány álljon a magyar munkavállalók mellé

MSZP: a kormány álljon a magyar munkavállalók mellé

A kormány álljon végre a magyar munkavállalók mellé, és ne a külföldi, valamint a magyar nagytőkét szolgálja ki. Ezt mondta az MSZP társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre szerint a kormány – azzal, hogy visszavonja, illetve módosítja a vendégmunkásokkal kapcsolatos törvényt – ismét bizonyságot tett arról, hogy nem ért ehhez a területhez, és “kókler a munkavállalókat érintő kérdésekben”.

Az ellenzéki politikus ismertette pártja határozati javaslatait, amelyek azt szolgálják, hogy se a magyar munkavállalókból, se a vendégmunkásokból ne lehessen “rabszolgát” csinálni.

Az MSZP azt javasolja, hogy a kormány kössön stratégiai megállapodást a magyar munkavállalókkal és az őket képviselő szakszervezetekkel, harmadik országból érkező munkavállalókat csak kollektív szerződés hatálya alatt lehessen foglalkoztatni, mert ez garantálja a magasabb béreket és a jobb munkakörülményeket, valamint hogy ne kaphassanak se állami, se európai uniós támogatást olyan cégek, amelyek súlyosan megsértik a munkavédelmi és munkaügyi törvényeket, szabályokat.

“Ezek garantálnák, hogy a magyar munkavállalók bére ne legyen kevesebb és munkakörülményeik se legyenek rosszabbak amiatt, hogy vendégmunkásokkal versenyezteti őket a kormány”

– jelentette ki Komjáthi Imre.

Kapcsolódó cikkek