forrás: pixabay.com

Az MSZP korlátozás bevezetését javasolja a kezdő sofőrök esetén

Az MSZP korlátozás bevezetését javasolja a kezdő sofőrök esetén

A kezdő sofőrök csak három év után vezethessenek 150 kilowatt, 200 lóerő feletti teljesítményű autót. Ezt javasolta az MSZP országgyűlési képviselője, pártigazgatója szerdán.

Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán közvetített, a budapesti Közlekedési balesetek áldozatainak emlékműve mellett tartott sajtótájékoztatón azt mondta, észszerű korlátozást javasol bevezetni a kezdő vezetőknek a nap folyamán az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatával.

Elmondta, a hároméves korlátozás elegendő lehet arra, hogy a kezdő vezetők rutint szerezzenek, és kiderüljön, alkalmasak-e nagyobb teljesítményű autó vezetésére.

Megerősítette, fenntartja korábbi javaslatát, hogy az “izomautók”, a 400 kilowatt teljesítmény feletti járművek vezetéséhez legyen szükség külön tudásra, alkalmassági vizsgára és külön jogosítványra. Molnár Zsolt emlékeztetett azon javaslatára is, hogy a középiskolák végzős évfolyamán fél évig legyen kötelező a KRESZ oktatása. A képviselő ezt a javaslatát most azzal egészítette ki, hogy kezdeményezte, a végzősök tehessék le a KRESZ elméleti vizsgáját az állam költségén az oktatási intézményben.

Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul cselekedjen, hiszen minden héten történik halálos közlekedési baleset.

Jelezte azt is, az MSZP ősszel tájékoztatási kampányt indít a fiataloknak a felelős közlekedési magatartásról.

Kapcsolódó cikkek