forrás: pixabay.com

Ez érdekli most a szocialistákat

Ez érdekli most a szocialistákat

A Fertő-tavi beruházásokról kérdezi Lázár János építési és közlekedési minisztert az MSZP.

Gurmai Zita, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján közölte, a legfrissebb hírek szerint a kormány ökoparkot kíván létesíteni a lakosság és a civil szervezetek bevonásával, ezért Molnár Zsolttal, az MSZP pártigazgatójával írásbeli választ igénylő kérdést nyújtottak be Lázár Jánosnak.

“A tó szabad használatáért küzdő civilek részsikerként értékelik a kormány bejelentéseit, mivel felcsillant a remény, hogy a magyar családok újra birtokba vehetik a vízpartot négy és fél évvel az után, hogy a partot lezárták, a nádast kivágták, a strandolókat, a horgászokat és a vitorlásokat kitiltották”

– mondta, majd hozzátette, ugyanakkor az okozott ökológiai károk már nem orvosolhatók, és az eddigi meghatározó arculat sem állítható vissza.

Kiemelte, a tervezett ökoparkról nagyon keveset tudni, a helyiek szerint a korábbi tervekhez nem készült gazdasági hatástanulmány. Tisztázni szükséges, hogy ez pótlásra kerül-e az új projekt esetében.

Mindezek alapján arra várnak választ, hogy mit értenek az ökopark kifejezés alatt, hol érhetők el ennek tervei; mennyiben érinti ez a korábban tervezett ökocentrum megvalósítását; milyen módon tervezik a lakosság és a civil szervezetek elvárásainak gyűjtését és összegzését; készül-e gazdasági hatástanulmány a beruházás kapcsán; valamint várható-e még az idei szezonban a strand megnyitása? Gurmai Zita úgy fogalmazott: “Orbán Viktor kormányzása alatt megszokhattuk, hogy értelmetlen, ésszerűtlen és irracionális beruházásokból nincs hiány hazánkban, ugyanakkor az, ami a Fertő tó partján zajlik, még a NER rendszerében is különösen abszurd”.

Kapcsolódó cikkek