forrás: pixabay.com

MSZP: szüntessék meg a rendvédelmi dolgozók közötti bérfeszültséget

MSZP: szüntessék meg a rendvédelmi dolgozók közötti bérfeszültséget

A szocialisták szerint évek óta tarthatatlan a rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban dolgozók helyzete, hiszen létszámuk negyede kimaradt a 2022-es béremelésből.

“A rendvédelmi igazgatási dolgozók ‘fegyverpénzben’ sem részesülhettek, így a jövedelmük mára megalázóan alacsonnyá vált. Az igazgatási dolgozók munkája a fegyvert viselő kollégáikéhoz hasonlóan nélkülözhetetlen, tehát a kialakult bérfeszültség káros az egész rendvédelemre nézve. Arra is van példa, hogy egy diplomás, igazgatási szolgálatban lévő munkavállaló kevesebbet keres, mint egy középfokú végzettséggel rendelkező – a rendvédelem más területén – szolgálatot teljesítő. A rendvédelmi igazgatási munkavállalók nem minden esetben különülnek el a hivatásos állomány tagjaitól, így előfordulhat az is, hogy az azonos irodában dolgozó munkatársak között van, aki részesült bérfejlesztésben, mások pedig nem.

A fentiekre tekintettel, Harangozó Tamás az alábbi írásbeli választ igénylő kérdéseket tette fel Pintér Sándor belügyminiszternek:
  1. Miért engedik, hogy ilyen hátrányos megkülönböztetés jelenjen meg a rendvédelmisek között?
  2. Mikor kapnak béremelést a rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban dolgozók?”

-olvasható Harangozó Tamás országgyűlési képviselőnek, az MSZP frakcióvezető-helyettesének, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnökének közleményében.

Kapcsolódó cikkek