forrás: pixabay.com

MSZP: a kormány 135 milliárd forintot húz ki az emberek zsebéből

MSZP: a kormány 135 milliárd forintot húz ki az emberek zsebéből

A Fidesz-kormány éves szinten 135 milliárd forintot húz ki az emberek zsebéből a rezsiszámlákra rakott adókkal. Erről beszélt a párt székesfehérvári önkormányzati képviselője pénteken.

Márton Roland a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, a rezsinövelésnek egyetlen nyertese van, a Fidesz-kormány, minél drágább ugyanis a villany és a gáz, annál több adóforint folyik be a kormányhoz. A Fidesz ne drágítsa 27 százalékos adóval a rezsiszámlákat, Orbánék nem nyerészkedhetnek a magyar családok és nyugdíjasok kárára. Elmondta, az MSZP a rezsistopprogramja keretében kezdeményezi, hogy a lakossági energiaszolgáltatás áfakulcsa csökkenjen öt százalékra.

Márton Roland szerint ezzel garantáltan csökkenne az ár, mivel hatósági árról lévén szó az adócsökkentést nem tudná “senki sem lenyelni”, csak annyi történne, hogy a Fidesz-kormány lemond az eddig beszedett adó egy részéről.

Az ellenzéki politikus közölte, azt is kezdeményezik, hogy a fizetésképtelenség felé rohanó kis- és közepes vállalkozások, a civil szervezetek, az önkormányzatok szabályozott áron kapják az energiát, azaz újra legyenek jogosultak földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatásra.

“Így nem maradnának áram és gáz nélkül, mert az egyetemes szolgáltatónak ellátási kötelezettsége lenne feléjük és így nem lennének kiszolgáltatva a gáz- és áramkereskedők nyerészkedésének”

– magyarázta.

Szerint csak az MSZP ötletével, a rezsistoppal lehet elkerülni a rezsiszámlák miatti csődhelyzet kialakulását.

Kapcsolódó cikkek