„Az MSZP hagyjon fel a rezsicsökkentés támadásával!”

„Az MSZP hagyjon fel a rezsicsökkentés támadásával!”

Selmeczi Gabriella

A Fidesz felszólítja az MSZP politikusait, hogy hagyjanak fel a rezsicsökkentés támadásával - közölte a párt szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Selmeczi Gabriella arra reagált, hogy Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön közölte: pártja továbbra is támogatja a 10 százalékos rezsicsökkentést, de úgy véli, az igazságtalan, és ahogy szélesíti azt a kormányzat, úgy lesz egyre igazságtalanabb. Közölte azt is: üdvözli, hogy a programot kiterjesztik a nyugdíjasotthonokra is, de felhívta a figyelmet arra, hogy a térítési díjaknak csak egy részét teszi ki a rezsi, ezért azok legfeljebb 1-2 százalékkal mérséklődnek. Ezért azt javasolta: a teljes térítési díjat csökkentsék 10 százalékkal.

Selmeczi Gabriella szerint veszélyes politika az, mikor igazságosságnak álcázva még mindig az energiaszolgáltatók érdekében lépnek fel az MSZP politikusai. Az energiaszolgáltatók már sok milliárd forint hasznot vágtak zsebre – tette hozzá.

“Sajnálattal halljuk, hogy az MSZP a nyugdíjasotthonokra is kiterjesztett rezsicsökkentést sem tartja igazságosnak. A Fidesz ezzel szemben azt nem tartja igazságosnak, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok minden magyar család számára háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére a villany árát. A baloldalnak a rezsicsökkentés kapcsán sincs más mondandója, csak hogy az embereket egymás ellen hergelje” – fogalmaz a szóvivő.

Selmeczi Gabriella szerint a rezsicsökkentés minden magyar családot egyformán érint. Úgy fogalmaz, hogy Tiszabőtől Csopakig tíz százalékkal csökken a rezsiszámla, mert Tiszabőtől Csopakig minden magyar család, minden nyugdíjas, minden egyedülálló egyformán jogosult arra, hogy tíz százalékkal több maradjon a zsebében.

Kapcsolódó cikkek