forrás: pixabay.com

Új ötlettel álltak elő a szocialisták

Új ötlettel álltak elő a szocialisták

Átfogóan lehetne fejleszteni a magyar vasutat abból az összegből, amelyet a kormány a reptér megvásárlására költene. Ezt jelentette ki az MSZP elnökhelyettese szerdán.

Varga László az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta,

sajtóhírek szerint a kormány 1536 milliárd forintért szeretné megvásárolni a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető Budapest Airportot.

Hozzátette, az állami költségvetéssel, illetve a légi közlekedéssel foglalkozó szakértők sem tartják indokoltnak a vásárlást.
Nemrégiben 700 milliárd forintért telefonszolgáltatót is vett a kormány, vagyis van pénz, csak nem az indokolt helyen költi el a kabinet – mondta. Varga László szerint a magyar vasút válságban van, forráshiányos, kevés a jármű és a személyzet. Közölte, a reptérvásárlásra szánt összegből meg lehetne valósítani a 115 villanymozdonyra kiírt közbeszerzést, ez összesen 180 milliárd forintba kerülne. Motorvonatokat is lehetne venni, meg lehetne duplázni a flottát – jegyezte meg.

A reptérvásárlásra szánt összeg feléből teljesen le lehetne cserélni a vonatóállományt – összegzett.

Az elnökhelyettes kitért arra is, hogy az összeg másik feléből átfogó pályakarbantartást lehetne végezni és a lassújeleket, a sebességkorlátozásokat meg lehetne szüntetni, így csökkentetni lehetne a késéseket. Varga László szerint történelmi jelentésőségű fejlesztést lehetne a magyar vasúton végrehajtani abból az összegből, amelyet a kormány a szakértők álláspontja szerint “feleslegesen” szeretne elkölteni a Budapest Airportra. Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy gondolja át elképzeléseit, és kezdjen bele a vasút átfogó fejlesztésébe.

Kapcsolódó cikkek