Demokratikus Koalíció: azonnal oltsák be az időseket

Demokratikus Koalíció: azonnal oltsák be az időseket

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólított fel, hogy azonnal, soron kívül, regisztráció nélkül oltsanak be minden olyan idős embert, aki felkeresi valamelyik oltópontot.

A DK frakciószóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtökön bejelentette, hogy elindul az az internetes felület, amelyen bárki megnézheti, hogy érvényes-e az oltási regisztrációja. Ez a friss honlap “gyakorlatilag rögtön összeomlott, ahogy megérkeztek az első látogatói” – bírált Varga Zoltán. Az ellenzéki politikus azt mondta, megint egy amatőr, komolytalan, semmire nem való weboldalt sikerült “összekalapálni”.

“Akiknek sikerült belépniük, azok között voltak, akik azzal szembesültek, hogy hiába regisztráltak korábban, a rendszer regisztrálatlannak tekinti őket”

– emelte ki a képviselő. Varga Zoltán hangsúlyozta, a jelek szerint idős emberek regisztrációja is elveszett. Akiknek sikeres volt a regisztrációjuk, azok számára pedig nem derül ki, hogy mikor, hol és milyen vakcinával fogják őket beoltani – tette hozzá.

Mondanivalóját összefoglalva úgy fogalmazott, a kormány létrehoz egy nem működő oldalt, amelyik ellenőrzi, hogy egy másik nem működő oldal az adott pillanatban véletlenül működött-e.

“Mindezek helyett meg lehetett volna szervezni a tömeges oltást, fel lehetett volna állítani működő oltópontokat és meg lehetett volna szervezni az ehhez kapcsolódó adminisztrációs hátteret”

– sorolta a DK javaslatait.

Kapcsolódó cikkek