Ez a téma most Gyurcsány Ferenc pártjában

Ez a téma most Gyurcsány Ferenc pártjában

Jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni a szervező cég a tavaly augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit a DK közleménye szerint.

“A DK a tavaly augusztus 20-i állami ünnepség kapcsán közérdekű adatigényléssel fordult az azt szervező céghez, hogy adják ki a giccsparádéval kapcsolatos szerződéseket. Mivel ezt megtagadták, a DK bírósághoz fordult, hogy kipereljük a kért iratokat. A Fővárosi Törvényszék első, majd a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletben is kötelezte a céget a kért információk kiadására, ezért ígéretet tettünk arra, hogy amint megkapjuk ezeket a szerződéseket, azonnal nyilvánosságra hozzuk őket. Az adatszolgáltatásra kötelezett Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. azonban nem hajlandó teljesíteni kötelezettségét, és a Kúriához fordulnak, így kérik a végrehajtás felfüggesztését.

A Demokratikus Koalíció választ vár: mi takargatnivalója van az állami ünnepet szervező Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt-nek, hogy két bírói ítélet után sem hajlandóak teljesíteni a kötelezettségüket, és kiadni az ünnepséggel kapcsolatos szerződéseket?

Milyen kínos dolgok állhatnak a gurulós turul, az újhullámos csodaszarvas és a metálos Szent István mögött? A Demokratikus Koalíció eddig sem, ez után sem hagyja annyiban a nyilvánvaló mutyizást, és minden kiperelt szerződést közzé fogunk tenni, hogy más is értesüljön arról, milyen bizniszek folynak a sógorok között” – fogalmazott Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó cikkek