Demokratikus Koalíció: a kormány nyújtson azonnali és valódi segítséget az állattenyésztőknek

Demokratikus Koalíció: a kormány nyújtson azonnali és valódi segítséget az állattenyésztőknek

Gyurcsány Ferenc pártja szerint az éppen regnáló Orbán-kormány ámokfutó agrárpolitikája az állattenyésztés fekete tizenkét éveként fog bevonulni a magyar történelembe.

“Fazekas Sándornak és utódjának, Nagy Istvánnak csak szavakban fontosak az állattenyésztők, a magyar állattenyésztés strukturális problémáival nem foglalkozott érdemben az általuk vezetett agrárkormányzat. Helyette Mészáros Lőrincnek osztogattak milliárdokat, közben észre sem vették, hogy már-már kilátástalan helyzetbe sodorták a szarvasmarha- és sertéstenyésztőket.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy drasztikusan, 60 százalékot is meghaladó mértékben emelkedtek idén a takarmányárak az elmúlt év azonos időszakához képest.

Megengedhetetlen, hogy a magyar tejtermelő és sertéstenyésztő gazdák veszteségesen tudnak csak termelni, sokan gazdaságuk felszámolásán gondolkodnak. A DK ezért felszólítja a magyar kormányt, hogy nyújtson azonnali és valódi segítséget az állattenyésztőknek! 2022 áprilisa után pedig az új kormány egyik első lépése lesz egy érdemei, szakmai közmegegyezésen alapuló állattenyésztési stratégia kidolgozása, a magyar állattenyésztés számára a kiszámítható és biztonságos működés megteremtése” – fogalmazott Benedek Szilveszter, a DK Agrárkabinetjének vezetője.

Kapcsolódó cikkek