Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a fõváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)

Ez a téma Gyurcsány Ferenc pártjában

Ez a téma Gyurcsány Ferenc pártjában

Szerintük az, hogy egyik legnagyobb fapados légitársaság máris bejelentette, emelni fogja az árait, az első bizonyítéka annak, hogy a magyar családok lesznek kénytelenek megfizetni Orbán adóemelését.

“Alig 48 órával azután, hogy Orbán Viktor ismertette, milyen különadókkal próbálják kozmetikázni az elhibázott gazdaságpolitikájuk beláthatatlan következményeit, már meg is érkezett az első bizonyítéka annak, hogy Orbán törvénytelen kormánya valójában nem pusztán adókat emelt, hanem brutális megszorításba kezdett, aminek minden egyes forintját a magyar emberek fogják megfizetni. A magyar családok számára az egyik legmegfizethetőbb “fapados” légitársaság, a Wizz Air pénteken bejelentette, hogy emelni fogja a jegyárakat.

A DK szerint egyértelmű, a Wizz Air bejelentése csak az első a sorban, az történik, amit a DK már Orbán hétközi bejelentésének a pillanatában előre megjósolt.

Az adóemelést valójában nem a multik, hanem a magyar emberek fogják megfizetni. A törvénytelen kormány megszorításokba kezdett, ezt pedig innentől kezdve egyre nehezebb lesz tagadni, mert minden élelmiszerlánc, bank, biztosító, telekommunikációs cég és légitársaság a Wizz Air példáját követve fog árakat emelni. Orbán miatt lesz még az eddigieknél is drágább egy alapvető bevásárlás, miatta szállhatnak el végérvényesen a banki törlesztőrészletek, miatta drágulhatnak soha nem látott ütemben a telefon- és internetszámlák. Ez az elhibázott gazdaságpolitika és az orbáni megszorítások rideg valósága” – fogalmazott a párt szóvivője, Barkóczi Balázs.

Kapcsolódó cikkek