Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Demokratikus Koalíció: megvédtük az Óbudai-szigetet

Demokratikus Koalíció: megvédtük az Óbudai-szigetet

A DK is támogatta azt civil élőlánc tüntetést, amely elérte a célját és a kormány meghátrált a szándékától: nem épít új Manhattant a Hajógyári-szigetre.

“2020. Július 8-án az Óbudai Kutyás Egyesület élőlánccal tiltakozott a kormányzat tervei ellen. A tüntetésen a Demokratikus Koalíció számos politikusa, így Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere és Trippon Norbert Újpest alpolgármestere is részt vett. A rendezvényen dr. Kiss László Óbuda Dk-s polgármestere elmondta: ‘felmutatjuk az ujjunkat, mert nincs szükség újabb természetpusztító beruházásokra.’ – olvasható a párt közleményében, amelyben azt is kifejtik, hogy a Demokratikus Koalíció részéről is támogatott civil összefogás sikere ez, majd hozzátették, hogy közös fellépéssel elérhetőek a céljaik.

Kapcsolódó cikkek