Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a fõváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)

Gyurcsány Ferenc pártja szerint a kormány a hibás a forint helyzetéért

Gyurcsány Ferenc pártja szerint a kormány a hibás a forint helyzetéért

A kormány felelőtlenségének tulajdonítja a Demokratikus Koalíció azt, hogy történelmi mélypontra került a forint.

Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt ígérte, ha a jelenlegi ellenzék alakíthat kormányt, akkor rövid távon megerősítik a forintot, hosszabb távon pedig bevezetik az eurót.

A képviselő a februári inflációs adatokat sorolva hangsúlyozta, hogy egy év alatt az élelmiszerek ára átlagosan 11,3 százalékkal emelkedett.

Ezen belül a margarin 25,8, a kenyér 25, a száraztészta 22,1, a baromfihús 19,2, a sajt 17,9, a péksütemények 17,8, a liszt 17,6, a vaj 16,3, a tejtermékek 15,5, a cukor 3,8, a szalámi, a szárazkolbász és a sonka 2,5, a sertéshús pedig 1,3 százalékkal drágult – emelte ki Varga Zoltán, hozzátéve, hogy a szolgáltatások árai is elszabadultak, az “üzemanyagárakról meg végképp ne is beszéljünk”.

Kapcsolódó cikkek