Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Ezzel foglalkoznak Gyurcsány Ferenc pártjában

Ezzel foglalkoznak Gyurcsány Ferenc pártjában

A kormány ismét cserben hagyja az igazán bajban lévőket - 2022-ben nem indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Munkaügyi Központ képzés, illetve vállalkozóvá válást segítő pályázatát.

“Az ország egyik legszegényebb megyéjében, Szabolcs-Szatmár-Beregben a korábbi években az Európai Unió támogatásával indultak vállalkozóvá válást segítő pályázatok, valamint OKJ-s képzések, amelyek segítségével a munkanélkülivé vált emberek újra visszakerülhettek a munka világába. Idén azonban a megyei kormányhivatal tájékoztatása szerint nem fognak képzések indulni, és nem indul vállalkozóvá válást elősegítő pályázat sem forráshiányra hivatkozva.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű: míg az elmúlt években a tisztességes szabolcsi emberek hasznosítható tudást, a megélhetéshez szükséges alapokat és kezdő segítséget kaptak az Európai Unió segítségével, mostanra saját, korrupt kormányuk viselkedése miatt esnek el ezektől a lehetőségektől.

Orbánék ahelyett, hogy kárpótolnák a szabolcsiakat és önerőből elindítanák az idei pályázatokat és képzéseket, ezúttal is hátat fordítanak a tisztességes magyar embereknek, miközben azok éppen a NER bűnszervezetének ténykedése miatt esnek el az esélytől, hogy vállalkozóvá váljanak, illetve új szakmát szerezhessenek, ezáltal biztos anyagi bázist, kiszámítható jövőt teremtsenek maguknak”  – fogalmazott Fodor István, a DK választókerületi elnöke Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. és 2. számú választókörzeteiben.

Kapcsolódó cikkek