Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Országgyűlési módosító indítványt nyújt be Gyurcsány Ferenc pártja

Országgyűlési módosító indítványt nyújt be Gyurcsány Ferenc pártja

Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a héten megismerhettük Orbán Viktorék európai Magyarország ellen indított támadássorozatának legújabb bizonyítékát, a kormány határozati javaslatát az Európa jövőjéről szóló konferencia kapcsán, ami gyakorlatilag felszámolná az Európai Parlamentet, leépítené az európai demokráciát és egyetlen célt szolgálna, hogy Orbán Viktor gond nélkül készíthesse elő a Huxitot, Magyarország kilépését az Európai Unióból.

“Ezt nem tűrhetjük, ezért a DK országgyűlési módosító indítványt nyújt be az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról, mely szerint a magyar emberek továbbra is uniópártiak, hazánk jövőjét csak és kizárólag az Európai Unión belül tudják elképzelni. A DK ezért felszólítja a kormányt, hogy álljon ki a tisztességes megélhetés, a teljes körű szociális és egészségügyi ellátás biztosítása mellett. Elvárjuk a kormánytól, hogy erősítse meg Magyarország elkötelezettségét az uniós alapértékek mellett, Európa jövője nem férhet össze egy olyan magyar miniszterelnökkel, aki két lábbal tapossa a szólásszabadságot és a jogállamiságot” – írta Barkóczi Balázs,  a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, szóvivője.

Kapcsolódó cikkek