Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

A DK erre követel válaszokat a Fidesztől

A DK erre követel válaszokat a Fidesztől

Az ellenzéki párt tagjai azt szeretnék tudni, hány helyen próbáltak lefizetni ellenzéki politikusokat, hogy megosszák az ellenzéki szavazókat.

“Választási csalás kísérletének gyanúját veti fel az a titkos hangfelvétel, amelyen a Fidesz választókerületi elnöke, Lévai István Zoltán ötmillió forintot ajánlott fel a Kétfarkú Kutyapárt politikusának, sőt a politikus elmondása szerint már több ilyen kísérlet is történt a Fidesz részéről. Ha ugyanis a politikus Budapest 18. kerületében elindulna a polgármester-választáson, azzal veszélyeztetné Szaniszló Sándor, a DK 18. kerületi polgármesterének újraválasztási esélyeit, mert megosztaná az ellenzéki szavazatokat.

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat követel a Fidesztől: hány helyen fizették le vagy próbálták lefizetni ellenzéki pártok politikusait azért, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon megtévesszék és megosszák az ellenzéki szavazókat?

Honnan szerezték a megvesztegetési pénzt és mennyi pénzt szánnak választási csalásokra a 2024-es önkormányzati választásokon? A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz azért készülhet választási csalásokra az önkormányzati választásokon, mert nagyon sok településen és budapesti kerületben szoros lesz a választási küzdelem” – írták közleményükben, amelyet Barkóczi Balázs a DK szóvivője, országgyűlési képviselője írt alá.

Kapcsolódó cikkek