Demokratikus Koalíció: a kormány ellehetetlenítené az ellenzéki önkormányzatokat

Demokratikus Koalíció: a kormány ellehetetlenítené az ellenzéki önkormányzatokat

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat akarja ellehetetleníteni azzal, hogy a településeket és intézményeiket kivonta a rezsicsökkentés hatálya alól. Ezt mondták az ellenzéki párt budapesti polgármesterei vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatójukon.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere úgy fogalmazott, az “orbáni megszorító csomag tovább szűkíti az önkormányzatok mozgásterét”. Kiemelte, hogy városrészük energetikai kiadásai 730 millió forinttal emelkednek, ennek következtében kevesebb forrásuk marad az utak, közterületek fejlesztésére, a szociális juttatások bővítésére.

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület vezetője azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök “gonosz döntése után a XV. kerület is hatalmas problémákkal fog szembenézni”. Példaként említette, hogy nem tudják befejezni a Deák utcai orvosi rendelő építését,  amit a helyben élők a “törvénytelen kormánynak, Orbán megszorító csomagjának köszönhetnek”.

Kiss László, a III. kerület polgármestere azt mondta, a “törvénytelen kormány” már eddig is több milliárd forintot vont el tőlük, a mostani döntéssel pedig további egymilliárdot vesznek el a kerülettől, amit az önkormányzat az ott élőkre költhetne. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, igyekeznek úgy gazdálkodni, hogy a III. kerületiek a jövőben se szenvedjenek semmiben hiányt.

László Imre, a XI. kerület polgármestere közölte, hogy a kormány több mint 2 milliárd forintot vesz el Újbuda önkormányzatától, mindezt azért, hogy “bosszút állhasson” az ellenzéki városvezetésen.

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere azt mondta, a kabinet 2019 óta folytat “politikai boszorkányüldözést” az ellenzéki önkormányzatokkal szemben, a kabinet jelenlegi döntése miatt idén 570 millió forintos többletkiadása lesz városrészüknek.

Kapcsolódó cikkek