DK: a kormány szüntesse meg az adatgyűjtést

DK: a kormány szüntesse meg az adatgyűjtést

Az elmúlt hetekben rengeteg állampolgári megkeresés érkezett a DK-hoz, amely szerint sokan azért nem regisztrálnak az oltásra, mert nem akarják, hogy a kormány később visszaéljen az adataikkal egy kampány során. Erről beszéltek kedden az ellenzéki pártban.

“A vakcinainfo.gov.hu regisztrációs felületen a regisztrációnál egy olyan beixelendő rubrika is szerepel, hogy ‘későbbi kapcsolattartás céljából a megadott kapcsolattartási adataimat visszavonásomig kezeljék’. Bár ennek a kipipálása nem kötelező, ezt sokan nem tudják, ezért inkább elállnak a regisztrációtól is.

A kormány adatgyűjtési kísérlete végső soron azt eredményezi, hogy sokan nem regisztrálnak, pedig készek lennének beoltatni magukat.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén! Tüntessék el az oldalról az adatvédelmi tájékoztató elfogadásán túli engedélykérést az adatok kezelésére! Adatgyűjtés helyett szorítkozzanak a tömeges oltásra való felkészülésre és ne csökkentsék a regisztrációba vetett amúgyis ingoványos bizalmat! Az egész ország érdeke, hogy minél többen regisztráljanak és éljenek az oltással. Nem szabad ezt kicsinyes politikai haszonszerzéssel és adatgyűjtéssel veszélyeztetni’ – fogalmazott Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja.

Kapcsolódó cikkek