Az Európai Gyógyszer Ügynökség részéről engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina elsõ szállítmánya a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyének hûtõházában 2021. február 6-án, fotó: Máthé Zoltán/MTI

Palóc André: nagy a bizalom a vakcinák iránt

Palóc André: nagy a bizalom a vakcinák iránt

A Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése szerint magas a vakcinák iránti lakossági bizalom. Ezt mondta az alapítvány vezető elemzője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Palóc André hozzátette, a kutatásból kiderült, a megkérdezettek mintegy 80 százaléka gondolja, hogy a vakcina a megoldás a koronavírus-járvány elleni küzdelem lezárására. Hangsúlyozta, valószínűleg tovább növekszik a vakcinák iránti bizalom azzal, hogy lassan mindenkinek legalább egy családtagja megkapja az oltóanyagot.

“A felmérés szerint a megkérdezettek 78 százaléka inkább tart a vírustól, mint a vakcina esetleges mellékhatásaitól”

– fűzte hozzá.

Palóc André azt mondta, a balliberális médiában megjelenő állhírek és különböző politikusok hangulatkeltő megszólalásai ellenére a többség úgy gondolja, hogy az oltóanyag a megoldás.

“A kutatás szerint a lakosság döntő többsége hisz a szakhatóságoknak, a megkérdezett beoltottak és az oltásra elmenni tervezők 71 százaléka úgy nyilatkozott, hogy beoltatná, vagy már beoltatta magát keleti vakcinával”

– ismertette, aztán arra is kitért, hogy a tervek szerint jövő szerdára Magyarországon átoltottság szempontjából vezetővé válik Európában. A vakcinabeszerzéssel kapcsolatban egyre több ország követi a magyar példát, vagyis nemcsak a brüsszeli beszerzésekre hagyatkozva, hanem más módokat keresve próbálják elérni, hogy minél több vakcinához jussanak.

Kapcsolódó cikkek