DK: fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt

DK: fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt

A Demokratikus Koalíció hosszú évek óta, következetesen képviseli, hogy fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt.

“Az ukrán állampolgárok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2010 óta tömegesen létesítenek fiktív lakcímet, majd visszaélve egy 55 éves magyar-szovjet egyezmény rendelkezéseivel, az egykori Szovjetunióban és Ukrajnában szerzett szolgálati, biztosítási időre hivatkozva az ukrajnainál jóval magasabb magyarországi nyugdíjat igényelnek,

amelynek összege a 200 000-300 000 forintot is eléri. 2009-ben az akkor hivatalban lévő kormány megkezdte ennek a felmondását, de Orbánék 2010-ben visszatáncoltak.

A Demokratikus Koalíció továbbra is kitart amellett, hogy fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt. Elképesztő, hogy Orbánék politikai érdekből ukrán nyugdíjasoknak osztogatnak 200 000-300 000 forintokat, miközben a magyarországi nyugdíjasokat kampányszerűen, alamizsnaként osztogatott pénzekkel aláznak meg egy ledolgozott élet után. Mi, európai magyarok nem hagyjuk annyiban, hogy Orbánék a közösből osztogassanak tovább, és a 2022-es választás után, a Dobrev Klára vezette új kormánnyal fel fogjuk mondani ezt az egyezményt, amire Orbánék több, mint tíz éve képtelenek voltak” – fogalmazott Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Kőbánya-Kispesten.

Kapcsolódó cikkek