DK: hiába próbálkozik Orbán Viktor

DK: hiába próbálkozik Orbán Viktor

Az ellenzéki pár kijelentette, hogy a kormányváltás után nem épülhet meg jelenlegi formájában a Budapest-Belgrád vasútvonal.

“Orbán Viktor ahelyett, hogy a V4-es kollégáihoz hasonlóan Ukrajnában tárgyalt volna a magyar emberek biztonságát érintő kérdésekben, a miniszterelnök Belgrádba ment, hogy a háborús bűnös Putyin másik nagy európai barátjával, a szerb elnökkel fotózkodjon a Budapest-Belgrád vasútvonal Belgrád-Újvidék szakaszának ünnepélyes átadásán.

A Demokratikus Koalíció szerint a miniszterelnök a legújabb lépésével beismerte, hogy a Fidesz-kormány számára a jelenlegi helyzetben is fontosabb a magyar emberek érdekeit nem szolgáló, felesleges gigaberuházás, mint a háborús helyzet kezelése.

A DK álláspontja egyértelmű: az április 3-i kormányváltás után jelenlegi formájában nem épülhet meg a kínai hitelből finanszírozott, 1000 év alatt megtérülő vasútvonal. Nem fogjuk hagyni, hogy a Dunaharaszti és környékén élők ingatlanjai emiatt elértéktelenedjenek, az itt élő emberek élete tönkremenjen. Ez is az április 3-i választások tétje” – fogalmazott Jánosi-Lesi Ágota, az egységes ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Pest megye 11. választókörzetében.

Kapcsolódó cikkek