DK-Liberálisok: folytatódhat a nyomozás a fővárosi elektronikus jegyrendszer ügyében

DK-Liberálisok: folytatódhat a nyomozás a fővárosi elektronikus jegyrendszer ügyében

A Fővárosi Főügyészség elrendelte, hogy folytatni kell a nyomozást a fővárosi elektronikus jegyrendszer ügyében. Ezt közölték a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok politikusai.

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője egy csütörtöki, online sajtótájékoztatón felidézte, hogy 2018-ban Gy. Németh Erzsébettel, a DK alelnökével közösen tett feljelentést különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A politikus emlékeztetett, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda fél évvel ezelőtt bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

“A gyakorlatban a Fővárosi Főügyészség döntése azt jelenti, hogy a hatóságok kötelesek lesznek érdemben nyomozni és megtalálni a felelősöket”

– fogalmazott Sermer Ádám. Éppen itt az ideje, hogy minden budapesti megtudja, kiknek köszönhető, hogy a fővárost a “Tarlós-érában több milliárd forinttal nyúlták le”, miközben az elektronikus jegyrendszer nem épült ki – tette hozzá.

Gy. Németh Erzsébet a DK főpolgármester-helyettese hangsúlyozta, hogy már 2016-ban szerettek volna felállítani egy vizsgálóbizottságot.

A Demokratikus Koalíció alelnöke kijelentette, a “korábbi fideszes városvezetés esetleges bűnei” nem maradhatnak következmények nélkül. Hozzátette, amíg “Tarlósék ideje alatt milliárdokat loptak ki a rendszerből”, addig a jelenlegi városvezetés fejleszti a budapesti közösségi közlekedést.

Kapcsolódó cikkek