DK: már most létre kell hozni az oltóközpontokat

DK: már most létre kell hozni az oltóközpontokat

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy kezdje el felkészíteni az országot a koronavírus elleni vakcina tömeges beadására és hozza létre az oltóközpontokat.

A DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, azt szeretné, ha minden uniós országban egyszerre indulna el a koronavírus elleni oltás. Ezért a tagállamok nagy valószínűséggel ugyanazon a napon kapják meg a vakcinát – tette hozzá Barkóczi Balázs.

A politikus hangsúlyozta, a többi európai országban már javában zajlanak az előkészületek.

“Németországban például már hónapokkal ezelőtt megrendelték azokat a nagyteljesítményű hűtőgépeket, amelyekben a német Bion Tech és az amerikai Pfizer vakcináját lehet tárolni, valamint elkezdték felépíteni az oltóközpontokat, Olaszországban pedig külön erre a célra terveztek oltópavilonokat – emelte ki. Magyarországon eközben néma csönd honol, a kormány megint nem csinál semmit, Orbán Viktor miniszterelnöktől ‘csak egy hasraütésszerű számra futotta’, hogy itthon 13 000 oltóközpont lesz”

– bírált Barkóczi Balázs.

A politikus azt mondta, el kell érni, hogy amikor megérkezik a biztonságos német-amerikai vakcina, akkor már minden álljon készen arra, hogy maximum néhány hét alatt be lehessen oltani mindenkit, aki ezzel élni akar. Amennyiben nem sikerül hetek alatt beoltani mindenkit, akkor maradnak a korlátozások és folytatódni fog a válság.

“Miközben a németek vagy az olaszok szabadon járnak-kelnek, mi magyarok a négy fal között fogunk ülni”

– fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek