forrás: MTI/Balázs Attila
Beoltanak egy nõt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán május 8-án, fotó: Balázs Attila/MTI

Koronavírus: ennyi vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra

Koronavírus: ennyi vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra

Már több mint 5,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra. Ezt közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. szerdán a médiával.

Azt írták, hogy szerda reggel újabb, több mint 500 000 adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ez már a huszonhetedik szállítmány a két vállalatnál fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból. Hozzátették, hogy a Pfizer fél éve szállítja heti rendszerességgel a koronavírus elleni vakcináját az oltópontokra. Az első negyedévre leszállított több mint 1,5 millió adag vakcinát, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnövelte az országba szállítandó vakcina számát. Kitértek arra is, hogy a Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag koronavírus-vakcinát gyárt és szállít világszerte.

Kapcsolódó cikkek