Gy. Németh Erzsébet

A Demokratikus Koalíció megint a kormányt támadja

A Demokratikus Koalíció megint a kormányt támadja

Szerintük súlyos kormányzati mulasztás, hogy továbbra sem tesztelik az idősotthonok lakóit.

“Bár Müller Cecília, országos tisztifőorvos és maga a Fővárosi Kormányhivatal ismerte el hivatalos jelentésében, hogy semmilyen jogsértést nem találtak a Pesti úti idősotthonban, a kormányhivatal “A vizsgálat még nem zárult le a Pesti úti Idősek Otthonában” címmel adott ki közleményt tegnap délután.

Az a tény, hogy a Főváros kifejezetten kérte az kórházból idősotthonokba visszatérő lakók koronavírus-tesztelését, ám ezt a kormány elmulasztotta végrehajtani, valamint a kormányhivatal vizsgálatának korábbi megállapításai egyértelművé teszik a további vizsgálódás tárgyát: a kormányhivatal felelőst nem talált, de lejáratható politikai ellenfelet igen.

A Demokratikus Koalíció szerint ha a kormányhivatal felelőst szeretne találni az idősotthonok kapcsán, akkor kérdezze meg a kormányt:

  1. miért tartotta feleslegesnek a kórházból idősotthonokba visszatérő lakók koronavírus-tesztelését,
  2. miért a Fővárosnak kellett elvégeznie a kormány és a járványvédelem feladatát, az idősotthon lakóinak tesztelését,
  3. miért nem tesztelik továbbra sem a kórházból idősotthonokba visszatérő lakókat.

Ideje, hogy a kormány végre a járványvédelemmel foglalkozzon a lejáratókampányok helyett, mert súlyos, emberéleteket veszélyeztető kormányzati mulasztás, hogy továbbra sem tesztelik az idősotthonok lakóit” – írta közleményében Gy. Németh Erzsébet, írta a főpolgármester-helyettes, a párt alelnöke.

Kapcsolódó cikkek