a koronavírus, forrás: pixabay.com

Orbán Viktor: reméld a legjobbat, készülj a legrosszabbra

Orbán Viktor: reméld a legjobbat, készülj a legrosszabbra

A koronavírus-járvány kezelésében az a régi bölcsesség a mérvadó, hogy "reméld a legjobbat, és készülj a legrosszabbra". Így fogalmazott a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Még nem lehet lazítani a járvány miatt elrendelt korlátozásokon, egyelőre fenn kell tartani azokat – közölte, úgy fogalmazva: szeretné, ha visszatérne az emberek élete a normális kerékvágásba, de még nem meri azt mondani, hogy lazítsanak.

“Ha viszont Ausztriában beválik bizonyos tiltások feloldása, a fertőzések száma pedig nem nő, akkor majd Magyarországon is el lehet gondolkodni ezen”

– tette hozzá.

A kormányfő arról is beszélt, előbb-utóbb nem lehet majd elkerülni, hogy Budapestre – ahol a fertőzések 60 százaléka van, Pest megyével együtt pedig ez a szám 80 százalék – sajátos szabályokat léptessenek életbe.

Orbán Viktor hangsúlyozta, úgy számol, hogy a járvány csúcsa “előttünk van”, az igazán nehéz szakasz most jön, a következő napokban a megbetegedések számának nagyobb ütemű emelkedésére kell számítani. “Belépünk a tömeges fertőzés időszakába”, de mire ez bekövetkezik, meglesznek a kórházi ágyak, a lélegeztetőgépek és az azokat kezelni képes egészségügyi dolgozók.

Kapcsolódó cikkek