fotó: pixabay.com

Lesz hely az időseknek

Lesz hely az időseknek

Átadták a Szent Ilona Idősek Otthona új épületszárnyát pénteken a Pest megyei Ceglédbercelen.

Pogácsás Tibor önkormányzatokért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője az ünnepségen azt mondta, az idősek helyzete jellemzi a közösséget is, amelyben élnek; a ceglédberceli önkormányzat pedig gondoskodik róluk. Török József, a mintegy ötezer lakosú Ceglédbercel független polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy óriási mérföldkőhöz értek az idősek gondozását, ellátásuk színvonalának emelését illetően. A beruházásnak köszönhetően tizenöt bentlakásos hellyel bővült az intézmény, és minden szobához van fürdőszoba is.

“A nappali ellátás színvonala is emelkedett, közösségi tér, korszerű konyha létesült, a szociális étkezést is meg tudják oldani”

– ismertette.

“Az új épületben a dolgozók számára is épültek kiszolgálóhelyiségek, raktárak és mosoda létesült, minden helyiség akadálymentes”

– sorolta, majd hozzátette, napelemes rendszert is telepítettek.

Törökné Hajdú Judit, a Szent Ilona Idősek Otthona intézményvezetője elmondta, hogy a beruházásnak köszönhetően már huszonhét bentlakásos hely van az intézményben. Terveik szerint jövő nyáron felújítják az épület régi épületszárnyát is, ezzel újabb hat idős ember elhelyezése válik majd lehetővé.

“A pénteken átadott új szárny csaknem 150 millió forint kormányzati támogatásból készült el”

– közölte.

Az ünnepségen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is.

Kapcsolódó cikkek