Dávid Ferenc: végletesen leszakad Magyarország

Dávid Ferenc: végletesen leszakad Magyarország

Már a román minimálbér is megelőzi a magyart a Demokratikus Koalíció (DK) szerint.

“A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának legutóbbi egyeztetése nyomán úgy tűnik, Magyarországon jövőre nem lehet érdemi minimálbéremelés. A kormány a válságkezelés elmulasztásával nem csak munkahelyek tízezreit hagyta megszűnni, hanem szinte a minimálbéremelést is ellehetetlenítette.

Történelmi jelentőségű, hogy a román minimálbér magasabb lesz a magyarnál, a szlovák és a lengyel minimálbér pedig lassan a másfélszerese lesz a magyarnak.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány hatalmas károkat okozott az országnak azzal, hogy képtelen volt a válság hatékony kezelésére. A szakszervezetekkel és a munkaadókkal folytatott tárgyalások során a kormány az ország legnagyobb munkáltatójaként nem viselkedhet előkelő idegenként. 1 millió 40 ezer alacsonybérű munkavállaló sorsa függ közvetlenül a háromoldalú tárgyalások eredményétől, ezért rendkívül fontos, hogy még ebben az évben egyezség szülessen a minimálbérről és a garantált bérminimum összegéről” – fogalmazott a DK gazdasági szakértője.

Kapcsolódó cikkek