A DK nem kér az összefogásából Szegeden

A DK nem kér az összefogásából Szegeden

Közösen indul az ellenzéki pártok többsége - az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és Jobbik -, valamint az Összefogás Szegedért Egyesület az őszi önkormányzati választásokon a Tisza-parti városban, a Demokratikus Koalíció nem vesz részt az összefogásban. A hírt a szocialista párt Csongrád megyei elnöke jelentette be pénteken.

Szabó Sándor az együttműködésben részt vevő pártok helyi vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: támogatják Botka László polgármester újraválasztását és programját. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette, céljuk, hogy Szeged mind a húsz egyéni önkormányzati körzetében egyetlen közös jelölt induljon a Fidesszel szemben.

A politikus úgy fogalmazott, a felmérések azt mutatják a szegediek 70 százaléka szerint a városban jó irányba mennek a dolgok, ez visszaigazolása az elmúlt 17 évben elvégzett munkának.

“Az elért eredmények és értékek megőrzéséért kötöttek megállapodást az együttműködésben részt vevő pártok és civilek”

– tette hozzá.

Szabó Sándor kérdésre válaszolva azt mondta, korábban soha nem jött létre a jelenlegihez hasonlóan széles körű összefogás Szegeden. A Demokratikus Koalícióval is megállapodás született, de ezt az európai parlamenti választásokat követően a fővároshoz hasonlóan “felrúgták”. Az együttműködő szervezetek továbbra is nyitottak az egyeztetésre, várják a DK-t az összefogásba – mondta, hozzátéve:

“amennyiben nem jönnek, nekik is tudniuk kell, ezzel a Fideszt támogatják”.

Kapcsolódó cikkek