Újabb háromnapos üléssel folytatódik a parlamenti munka

Újabb háromnapos üléssel folytatódik a parlamenti munka

Az Országgyűlés hétfőtől újabb háromnapos üléssel folytatja munkáját.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Balsai Istvánra (MDF, Fidesz) történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Ezt követően a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás győztese, Kálló Gergely teheti le esküjét a Jobbik képviselőjeként.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések és válaszok hatvan percben hangozhatnak el.

Kedden reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit általános viták követnek. A Ház tárgyalhat például arról a kormánypárti javaslatról, amelynek elfogadása esetén a jövőben az anyakönyv mellett a személyi igazolvány is tartalmazhatja a származási helyet. Emellett szó lesz a győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról is. A szavazások rendhagyó módon a második ülésnap végére maradhatnak. Ekkor várható döntés az önkormányzati törvény azon módosításáról, amely egyebek mellett lazítana a polgármestereket érintő összeférhetetlenségi szabályokon.

A parlament ülése március 16-án, hétfőn ér véget, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Kapcsolódó cikkek