Gyurcsány Ferenc pártja a belügyminiszterhez fordult

Gyurcsány Ferenc pártja a belügyminiszterhez fordult

Úgy látják, hogy "Pintér Sándor szerint teljesen rendben van, hogy a rendőrség Pikó András ellen nyomoz, míg más kerületekben több, mint egy éve semmit sem tesznek a választási csalók ellen."

“Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz a Pikó András és csapata ellen indított nyomozás miatt. Pintér Sándor egy semmitmondó válaszban közölte, hogy szerinte teljesen rendben van, hogy a rendőrség zaklatja a nyolcadik kerületi ellenzéki polgármesterjelöltet és stábját.

A Demokratikus Koalíció álláspontja pedig az, hogy míg a rendőrség pillanatok alatt megjelent egy újságcikk miatt Pikó András irodájában, addig a VI., VII., és XIV. kerületben a mai napig nem volt semmilyen előrelépés az egyébként nyilvánvaló választási csalás miatt, ami már több, mint egy éve, az országgyűlési választás előtt történt, amikor visszaéltek az ajánlásokkal.

A rendőrség akkor sem igyekezett közbelépni, amikor a napokban, az Auróra közösségi házban egy rendezvényen résztvevőket vegzálták a szélsőjobboldali Budaházy György és társai. Mi, európai magyarok tiltakozunk az államilag támogatott rendőrségi akciók miatt, amik egyértelműen az ellenzéki jelöltek ellen indulnak, miközben Pintér Sándor csak vállvonogatva asszisztál a sorozatos diszkriminációhoz” – írta a Demokratikus Koalíció közleményében.

Kapcsolódó cikkek