Ezzel foglalkoznak Gyurcsány Ferenc pártjában augusztus végén

Ezzel foglalkoznak Gyurcsány Ferenc pártjában augusztus végén

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek fontosabb a hobbija és a szeptemberi labdarúgó Európai Szuperkupa budapesti megrendezése, mint a magyar emberek biztonsága. Ezt mondta a párt szóvivője vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Barkóczi Balázs hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartják, hogy míg a külföldről érkező magyar állampolgárokat rendkívül költséges koronavírustesztre kötelezik, addig a mérkőzésre látogató több ezer külföldi szurkoló akár otthonról is hozhat teszteredményt. Vagyis a “napi több ezer megbetegedést produkáló Sevillából egy focidrukker simán be tud lépni Magyarországra”, a

“kormány elől külföldre menekült magyaroknak azonban ez nem adatik meg, őket két hétre karanténba zárnák Orbánék”

– fogalmazott.

Kiemelte, a DK levélben fordul az UEFA-hoz, hogy megtudja, kik és milyen indokokkal engedélyezték a szuperkupa megrendezését és ők miként szavatolják a szurkolók biztonságát.

A párt szóvivője szerint azért is indokolt ennek utánajárni, mert a közelmúltban a kormány nyilatkozott úgy, hogy Magyarországon kívül minden más európai ország veszélyes a koronavírus-járvány szempontjából.

Kapcsolódó cikkek