Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a fõváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)

Ezt gondolja a volt a miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésről

Ezt gondolja a volt a miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésről

A kormány elveszítette az irányítást a történések felett, nem készítette fel az országot, nem készítette fel az egészségügyet, nem kezelte a válságot,. Így értékelte a hazai járványhelyzetet Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a miniszterelnök kedd este azt mondta,

“ötven százalék esélye van annak, hogy az egészségügy összeomlik”.

Az elmúlt 24 óra történései azonban azt bizonyítják, hogy a kormány még az egészségügynél is hamarabb omolhat össze.

“A hét elején a kabinetben a fejvesztett kapkodás, a káosz és a pánikkormányzás időszaka kezdődött el”

– szögezte le.

Miközben minden egyes nap “magyar emberek százai halnak meg”, a kormány a választójogi törvénnyel “kezdett el barkácsolni”, miközben tízezrek veszítik el a megélhetésüket, a kormány az alaptörvénybe “betonozná be a lopást” – mondta a politikus. Hozzátette, mialatt a kórházak lassan nem fogadnak betegeket, a kormány korlátozza az egyedülálló szülők örökbefogadását és miközben vállalkozások, emberek, családok és nyugdíjasok mennek tönkre hétről-hétre, a kormány az alaptörvényben akarja megmondani, “mit is nevezünk igazából családnak”.

“Ezek a rendelkezések valójában a pánikkormányzás termékei, kétségbeesett és reménytelen próbálkozások a kabinet alkalmatlanságának palástolására. A kormány alkalmatlanságának következményeit a magyarok fogják elszenvedni és kifizetni”

– közölte a pártelnök.

Magunkra maradtunk, de kötelességünk vigyázni magunkra, vigyázni egymásra, vigyázni a hazára, ha már a kormány cserben hagyott bennünket – emelte ki. A kormány elesett, de az országnak ki kell tartania, együtt kell ezt a helyzetet túlélnünk – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. Végül arra kérte az embereket, tegyenek meg mindent azért, hogy az idei karácsony

“ne a gyász karácsonya, ne fekete karácsony legyen”.

Kapcsolódó cikkek