DK: a kormányhivatal titkolja, hogy mennyi koronavírus-fertőzött van Terézvárosban és Erzsébetvárosban

DK: a kormányhivatal titkolja, hogy mennyi koronavírus-fertőzött van Terézvárosban és Erzsébetvárosban

Gyurcsány Ferenc pártja szerint ellehetetlenítik, hogy az önkormányzatok segítsen a betegeknek.

“A koronavírus-járvány tavaszi hullámához hasonlóan az önkormányzatok most is igyekeznek minden segítséget megadni a koronavírus-fertőzötteknek.

Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője ezért már többször fordult az illetékes kormányhivatalhoz, hogy adjanak tájékoztatást, mennyi beteg van a két kerületben, a kormányhivatal azonban megtagadta a választ.

A Demokratikus Koalíció szerint a pánikkormány alkalmatlansága és a krónikus titkolózás óriási katasztrófához fog vezetni. Attól, hogy nem hajlandóak konkrét számokat beismerni, még nem lesz kevesebb beteg, viszont azt nagyban akadályozzák, hogy az önkormányzatok segíthessenek a fertőzötteken. Orbánéknak ideje lenne belátni, hogy a kerületek, települések legtöbbször a kormány feladatát átvállalva küzdöttek a koronavírus ellen, és a segítség helyett még mindig inkább hátráltatják őket. Mi, európai magyarok viszont nem győzzük hangsúlyozni, hogy végre a pánikkormány is megértse: az emberi élet nem játék” – fogalmaztak a DK közleményében.

Kapcsolódó cikkek