Ráczné Földi Judit: a pánikkormány a vállalkozókat is átveri

Ráczné Földi Judit: a pánikkormány a vállalkozókat is átveri

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint a bértámogatások tekintetében is sikerült "Orbánéknak rugalmasan kezelni a kétharmad fogalmát".

“Bár korábban hangzatos ígéreteket tett a kormány és a miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus-járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat novemberben, decemberben és januárban  a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatják, nem túl meglepő módon kiderült, hogy ez megint csak hazugság volt.

A Magyar Közlönyben közzétett rendelet szerint ugyanis ez a kétharmad valójában csak 50%-os bértámogatást jelent.

A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, hogy Orbánék milyen rutinosan és következetesen hazudnak mindenki szemébe. Szemrebbenés nélkül verik át a társadalom minden szegmensét, kivéve persze a saját kasztjukat. Újra és újra bebizonyosodik, hogy hiába minden szó, mégis hagyják megfulladni a munkáltatókat és munkavállalókat, a hazai kisvállalkozókat és a vállalkozásokból élő családokat. Mi, európai magyarok tisztességes bértámogatást és segítséget követelünk az érintett vállalkozóknak, mert nélkülük képtelenség lesz újraépíteni az ország gazdaságát” – fogalmazott Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja közelményében.

Kapcsolódó cikkek