DK: meg kell szüntetni Magyarország orosz energiafüggőségét

DK: meg kell szüntetni Magyarország orosz energiafüggőségét

Erről beszélt a Demokratikus Koalíció és az egyesült ellenzék Baranya megye 2-es választókerületében induló képviselőjelöltje.

Szakács László keddi, online sajtótájékoztatóján a Népszava hírére hivatkozva kijelentette, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök hazudott, amikor februári moszkvai találkozójuk után azt állították, megállapodtak arról, hogy Magyarország ötödáron kapja az orosz gázt.

“Ezzel szemben az igazság az, hogy Magyarország pontosan ugyanannyiért, világpiaci áron veszi az orosz gázt, mint bármelyik másik ország”

– tette hozzá a jelenleg az MSZP frakciójában politizáló képviselő. Szakács László úgy fogalmazott, egy fizetési átütemezést, legfeljebb egy fizetési könnyítést sikerült elérni, és talán később, részletekben kell kifizetni ezt az orosz gázt Vlagyimir Putyinnak.

“A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, hogy Orbán Viktor miről tárgyalt Vlagyimir Putyinnal öt órán keresztül”

– mondta a képviselőjelölt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a hosszú távú gázellátási szerződés egyes részeit titkosították, ezért ígéretet tett rá, hogy ha lesz kormányváltás, akkor a dokumentumot teljes terjedelmében a nyilvánosság elé tárják.

Kapcsolódó cikkek