Koronavírus: Gyurcsány Ferenc pártja nem elégedett

Koronavírus: Gyurcsány Ferenc pártja nem elégedett

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy állítsa le az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklós "ámokfutását", és ne ürítse ki tömegesen a kórházi ágyakat.

A DK egészségügyi szakpolitikusa keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a hivatalos adatok alapján jelenleg alig több mint 1500 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon. Hozzátette, hogy Kásler Miklós korábban az állította, az ilyen betegeknek csak körülbelül húsz százaléka szorul kórházi ellátásra.

“Eközben a miniszter mégis arra utasította a kórházakat, hogy tegyenek szabaddá 36 000 ágyat, a fekvőbeteg-kapacitás hatvan százalékát”

– hívta fel a figyelmet László Imre.

Újbuda polgármestere hangsúlyozta, ha valóban csak minden ötödik beteg igényel kórházi ellátást, akkor 180 000 fertőzöttnek kellene lennie az országban ahhoz, hogy 36 000 kórházi ágyra legyen szükség.

Hozzátette, hogy a diákszállók kiürítésével és bizonyos szállodai férőhelyek igénybevételével a kormány felkészült a fekvőbeteg-kapacitás további növelésére.

“Súlyos betegeket küldenek haza és régóta tervezett műtéteket halasztanak el, a kormányzat felelőtlenül tesz utcára folyamatos ápolást igénylő betegeket, akiknek ezzel jó eséllyel csökkenek az életkilátásaik és akár maradandó egészségkárosodást is szenvedhetnek”

– bírálta az intézkedéseket a Kásler Miklós menesztését követelő politikus.

“A kórházi ágyakat előre ütemezetten is fel lehet szabadítani, a tömeges kiürítés egy átgondolatlan szakmai intézkedés”

– összegezte véleményét László Imre.

Kapcsolódó cikkek