Ezzel foglalkozik most Gyurcsány Ferenc pártja

Ezzel foglalkozik most Gyurcsány Ferenc pártja

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány egy decemberi rendeletében "suttyomban" növelte az idősotthonok térítési díjait. Ezt mondta az ellenzéki párt szakértője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Dávid Ferenc közgazdász kifejtette, a kabinet a korábbi haviról napi elszámolásra tért át ez évtől, ami azt jelenti, hogy az idősotthonok lakóinak éves szinten átlagosan 30-40 ezer forinttal kell többet fizetniük ellátásukért.

Elfogadhatatlannak nevezte ezt a változtatást, mert több tízezer kiszolgáltatott, nagyrészt tartósan beteg embert érint, ráadásul a kabinet “fű alatt”, az érintettek bevonása nélkül hajtotta végre a módosítást.

“Az idősotthonok lakói ráadásul további drágulásra számíthatnak az infláció emelkedésével”

– tette hozzá a DK szakértője.

Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője kérdésekre válaszolva azt mondta, az elmúlt időszakban a DK-ba átlépő szocialista polgármesterek esete is azt mutatja, hogy sokak számára vonzó a DK növekedési potenciálja.

A szóvivő megerősítette, a DK továbbra is nyitott kapukkal várja azokat, akik velük képzelik el politikai jövőjüket, reményeik szerint pedig 2022-ben az ellenzék megerősödő, “oszlopos” tagjaként segíthetik a jelenlegi kormány leváltását.

Kapcsolódó cikkek