Koronavírusteszthez készül elõ a Semmelweis Egyetem hallgatója a Nógrád Megyei Kormányhivatal vizsgacentrumában Salgótarjánban 2021. január 16-án, fotó: Komka Péter/MTI

Koronavírus: folytatódik az ingyenes tesztelés a hétvégén

Koronavírus: folytatódik az ingyenes tesztelés a hétvégén

Ezúttal a gyermekvédelemben és a szociális alapellátásban dolgozókat vonják be. Ez hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.
A szűrést, amelyre csaknem 47 000 embernek biztosítanak lehetőséget, a kormányhivatalok szervezik 127 helyszínen.

A mintákat egyetemi hallgatók veszik le. Az M1 riportere közölte, hogy a Békés Megyei Kormányhivatalba folyamatosan érkeznek a tesztelésre az emberek. Akik nyilatkoztak a csatornának, azt mondták, hogy fontosnak tartják a szűrést – tette hozzá. Békés megyében 4 helyszínen tesztelnek.

“Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott kiemelte, hogy időpontegyeztetés alapján érkeznek a szűrésre az érintettek. A kormányhivatal munkatársai mellett egyetemistákat is bevontak a feladat ellátásába, 6 helyszínen tesztelnek”

– jegyezte meg.

Koronavírusteszthez vesz mintát a Semmelweis Egyetem hallgatója egy gyermekvédelemben dolgozó munkatárstól a Nógrád Megyei Kormányhivatal vizsgacentrumában Salgótarjánban 2021. január 16-án, fotó: Komka Péter/MTI

Sára Botond fővárosi kormánymegbízott azt mondta, hogy Budapesten 13 helyszínt jelöltek ki a szűrésre.

“Előzetesen 6400-ból mintegy 500-an jelezték, hogy részt vennének a tesztelésen, de ha olyan is elmegy, aki nem regisztrált, őt is megvizsgálják”

– hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikkek