Gy. Németh Erzsébet

Gy. Németh Erzsébet: a független színházak továbbra is a túlélésért küzdenek

Gy. Németh Erzsébet: a független színházak továbbra is a túlélésért küzdenek

Továbbra is a túlélésért küzdenek a független színházak, a kormányzat ugyanis tudatosan bizonytalanságban tartja őket. Erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján a humán területekért felelős budapesti főpolgármester-helyettes.

Gy. Németh Erzsébet, aki a DK elnökségi tagja, azt mondta: egymásnak ellentmondó kormányrendeletek jelentek meg arról, hogy az érintett színházak kaphatnak-e támogatást a működésükhöz. A politikus ezt úgy értékelte. miután a kormány a budapesti tüntetések hatására eljátszotta, hogy meghátrál, most folytatja a független színházak elleni leszámolást. Tudatosan teszik mindezt, hogy az érintettek “befogják a szájukat” – fogalmazott.

“Budapest azonban szabad város”

– jelentette ki a főpolgármester-helyettes, és leszögezte: mindent megtesznek a helyzet orvoslásáért.

Gondolkodnak azon, milyen forrásokat különíthetne el a főváros ezen színházak számára, és ehhez szponzorok jelentkezését is várják.

Gyurcsány Ferenc pártelnöknek a 2022-es választásról szóló videójával kapcsolatban feltett kérdésre Barkóczi Balázs, a DK szóvivője válaszolt. Azt mondta, a párt világossá akarta tenni, hogy a felkészülést már 2020 elején el kell kezdeni. Hozzátette, az önkormányzati választás megmutatta, hogy mind a 106 egyéni választókerületben “egy az egy ellen” helyzetet kell teremteni. Vona Gábor korábbi Jobbik-elnök ezzel kapcsolatos kritikájára úgy reagált, hogy mindenkinek joga van minősíteni Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát, a vita minőségét azonban javítaná, ha a szereplők tisztában lennének a magyar választási szabályokkal.

“Közös jelölt, de külön lista állítása ugyanis nem lehetséges”

– emelte ki.

Kapcsolódó cikkek