A gyerekes szülők miatt aggódnak Gyurcsány Ferenc pártjánál

A gyerekes szülők miatt aggódnak Gyurcsány Ferenc pártjánál

A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy teljes fizetést kapjanak azok a szülők, akiknek a gyerekeit járvány miatt hazaküldték az iskolákból

“Az Orbán-kormány a tavaszi időszak után ismételten magára hagyta a szülőket, a munkavállalókat, akik semmilyen érdemi segítségre nem számíthatnak ebben a rendkívül nehéz helyzetben. Mivel a kormány nem készítette fel az oktatást a járvány második hullámára, egyre több iskolából érkezik olyan hír, hogy osztályokat vagy akár egész évfolyamokat kell karanténba helyezni. Ez nem csak a gyerekek számára jelent gondot, hanem a szülők számára is, hiszen otthon kell maradniuk a gyerekkel. Ebben az esetben csak táppénzt vehetnek igénybe, amit csak néhány napra vehetnek igénybe.

A Demokratikus Koalíció ezért törvényjavaslatot nyújt be a gyermekükkel otthon maradó szülők védelmére.

A Demokratikus Koalíció által benyújtott törvényjavaslatban alapján a szülőt, amíg a gyermek járványügyi intézkedés miatt nem tud iskolába, óvódába járni, addig távolléti díj, tehát teljes fizetés illeti meg. Másrészt a szülőt felmondási védelem is megilleti, azaz nem lehet kirúgni azért, mert a gyermekére vigyázott. Nem kerülhet egyetlen szülő sem azért lehetetlen helyzetbe, mert otthon kell maradnia a gyerekekkel” – fogalmazott Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa.

Kapcsolódó cikkek