Varga István: senkit nem érhet retorzió a pedagógussztrájk miatt

Varga István: senkit nem érhet retorzió a pedagógussztrájk miatt

A az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje, a Demokratikus Koalíció (DK) tag szerint senkit nem érhet retorzió a hétfői pedagógussztrájk miatt. Erről beszélt a politkikus Somogy megye 1. választókörzetében csütörtökön.

A politikus a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

“el a kezekkel a pedagógusoktól. Orbánék nem vegzálhatnak senkit sem, főleg nem ilyen utolsó pártállami módszerekkel, listázással, fenyegetéssel”.

Szerinte Orbánnak, Káslernek és az összes felelősnek fel kellene fognia, hogy a pedagógusok nem azért sztrájkolnak, mert nincs jobb dolguk, hanem mert elkeserítő helyzetben vannak “a Fidesz-kormány agymenései” miatt.

Varga István azt mondta, a kormány 12 év alatt leépítette az oktatást, megszüntette a párbeszédet a pedagógusokkal, a tananyagot a saját középkori nézeteire szabta.

“Alulfizetett, gúzsba kötött, megfélemlített pedagógusokkal, egyen tankönyvből, túlterhelt diákokkal nem lehet európai jövőt építeni”

– hangoztatta.

Azt ígérte, ha az ellenzék áprilisban leváltja a kormányt, akkor lerombolják az “Orbánék országra erőszakolt rendszerét” és megreformálják az oktatást.

Kapcsolódó cikkek